Ga naar hoofdinhoud

Chronische pijn

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden!

Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na rust of behandeling gaat deze pijn weer over. Pijn kan echter ook chronisch worden.

We spreken van chronische pijn als pijnklachten langer dan drie maanden blijven bestaan. Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn aanwezig blijft. Belangrijk is om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie.

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het begeleiden bij chronische pijn. De basis van de behandeling is gericht op het inzichtelijk maken van uw gehele situatie.

 

Chronische pijn behandelen

De kern van onze begeleiding is uitleggen waarom pijn aanwezig blijft: pijneducatie. Het is belangrijk dat u begrijpt waar uw pijn vandaan komt, hoe het pijnsysteem werkt en hoe de pijn wordt ervaren. Inzicht hebben is een belangrijk deel van de begeleiding. We geven u bovendien advies en middelen om zelf met uw pijn en pijnbeleving aan de slag te gaan, zodat de pijn beter te hanteren is. Maatwerk is daarbij heel belangrijk: u als persoon staat altijd centraal in het behandelplan.

 

Laat pijn uw leven niet bepalen

Een mogelijk onderdeel van de behandeling en begeleiding bij chronische pijnklachten kan het geleidelijk opbouwen van de belastbaarheid zijn. Zo helpen we u om het pijnlijke gebied langzaam weer te belasten, zodat u weer vertrouwen krijgt in uw lichaam. Dat geeft u de regie over uw leven terug!

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

Back to top