Ga naar hoofdinhoud

ZwangerFit®

Bent u zwanger en wilt u actief blijven tijdens de zwangerschap? Wilt u op uw eigen niveau blijven trainen? Wilt u snel weer fit zijn na de zwangerschap? Dan is ZwangerFit® een zwangerschapscursus voor u!

 

Zwangerfit®

ZwangerFit® is een actieve cursus voor zwangere vrouwen waarbij activiteit op de voorgrond staat en gecombineerd wordt met informatieverstrekking en ontspanning. De cursus wordt gegeven onder begeleiding van een fysiotherapeute die opgeleid is tot ZwangerFit®- docente.

Verschillende gebieden en inzichten worden in de cursus gebundeld en vormen samen een geheel. Dit ziet u in de cursus terug in de vorm van informatieverstrekking, ontspanning en actieve oefeningen. Zo kunt u tijdens én na uw zwangerschap onder begeleiding werken aan uw conditie, beweeglijkheid en vitaliteit.

Het voordeel hierbij is dat uw ZwangerFit®- docente als fysiotherapeut ook specifieke oefeningen én aanpassingen in het programma kan verwerken wanneer dit voor u nodig mocht zijn. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan rugklachten, bekkenklachten en mobiliteitsproblemen.

In de periode tussen de 17 en 27 weken bent u van harte welkom om deel te nemen aan de prepartum-cursus die 10 weken duurt.

 

Cursusinformatie

Zwangerfit® wordt gegeven door Babette Vankan die de geregistreerde Zwangerfit® opleiding heeft gevolgd.

 

Op dinsdagavond 22 juni (VOL) gaat de nieuwe cursus van start. Tijdens deze cursus vindt er GEEN theoretisch gedeelte plaats, maar zullen er enkel en alleen actieve oefeningen / ademhalingsoefeningen/ bekkenbodemoefeningen aangeboden worden. De cursus zal ergens in augustus stoppen vanwege mijn eigen zwangerschapsverlof (ik ga proberen zolang mogelijk les te blijven geven).

De lessen duren +/- 60 minuten van 19.30 tot 20.30 uur. De kosten voor de actieve lessen bedragen € 10, - per les. Hierdoor heb je de mogelijkheid om zelf te bepalen aan hoeveel lessen je wilt deelnemen.

Afhankelijk van je aanvullende pakket bij je zorgverzekeraar wordt een deel van het bedrag of het volledige bedrag vergoed.

Tijdens de lessen zal er rekening gehouden worden met de gestelde maatregelen van het RIVM, zoals de 1,5 meter afstand, de groepsgrootte, desinfectie en ventilatie van de ruimte. Mocht er nog iets wijzigen in de maatregelen dan kan het zijn dat ik hierdoor de lestijd of de groepsgrootte moet aanpassen.

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

Back to top