Ga naar hoofdinhoud

Fascie Technieken

Fascia technieken volgen Willie Fourie

De fascia is een bindweefsel dat als een dunmazig web alle structuren van het lichaam omsluit. Je zou het als het grootste orgaan kunnen zien dat we hebben. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel zijn doorweven en omgeven door fascie. Het verbindt alles aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, soepel functionerend geheel.

Als de fascie ontspannen is en goed voorzien is van water kan het lichaam optimaal functioneren. De fascie zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt en over elkaar glijdt. Het faciliteert dus alle bewegingen in het lichaam.

Deze onderlinge samenhang kan uit balans raken door littekenweefsel ten gevolge van een blessure, operatie of bestraling. De fascie komt dan onder spanning te staan en/of er ontstaan verklevingen. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid of een bewegingsbeperking of zelfs tot benauwdheid.

Deze behandelmethode, ontwikkeld door Willie Fourie, is uitermate geschikt voor patiƫnten na borstkanker die klachten hebben van lymfoedeem, pijn/stijfheid in de schouder, oksel, arm, nek of rug. De gevolgen van littekenvorming en de fibrosering na radiotherapie kunnen hiermee bijzonder goed worden behandeld.

In onze praktijk worden deze fascie technieken meestal gebruikt als onderdeel van oedeemtherapie en littekenbehandeling.

Met fasciatherapie kan de therapeut de fasciastructuren oprekken, bewegen en masseren.

Neem contact op

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

Back to top