Ga naar hoofdinhoud

Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie heeft als doel een optimaal functieherstel te bewerkstelligen. Door middel van het trainen van bepaalde spiergroepen proberen we de ideale balans te krijgen tussen belasting en belastbaarheid. Het lichaam moet als het ware sterk genoeg zijn om dagelijkse en/of sportactiviteiten aan te kunnen.

Naast een actieve, persoonlijke en individuele aanpak, leren we mensen ook weer vertrouwen te krijgen in hun eigen mogelijkheden.

 

Bij welke klachten kan medische trainingstherapie toegepast worden?

Medische trainingstherapie is geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld:

  • Nek- en rugklachten;
  • Chronische lage rugklachten;
  • RSI / CANS
  • Revalidatie na een hernia-, knie- of heupoperatie;
  • Hartrevalidatie na een doorgemaakt infarct en/of operatie;

 

Hoe ziet de behandeling eruit?

Bij de medische trainingstherapie wordt door de fysiotherapeut een persoonlijk oefenprogramma opgesteld. Dit wordt continu aangepast, afhankelijk van de ontwikkeling van de klachten. Het accent hierbij ligt op de functionele training. Dit wil zeggen dat die spiergroepen getraind worden in bewegingspatronen die bekend zijn voor het lichaam. Ook houdingsverbetering is een zeer belangrijk onderdeel binnen de medische trainingstherapie. Een slechte houding geeft een afwijkende stand van uw wervelkolom, waardoor heel geleidelijk en nauwelijks merkbaar een breed scala aan klachten kunnen ontstaan.

Neem contact op

Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

Back to top